top of page
  • Forfatterens bildePeter

Beste måten å lære seg noe

Hva er den beste måten å lære noe?

Jeg gjorde et søk på Google og fikk 36.000 treff, på engelsk ble det 14,6 millioner treff!


Hvordan leste du til eksamen? Var du som meg, en av dem som gjorde en massiv innsats kvelden før og leste til langt på natt? Jeg tror vi var mange som brukte den taktikken.


Gjør du det samme nå? Du har en stor oppgave på jobben, deadline nærmer seg. Du jobber som en gal for å rydde tid i kalenderen. Planen er hjemmekontor på fredagen, å jobbe konsentrert med denne oppgaven, minst 5 timer helt uforstyrret arbeid, det må bare gå bra, eller….


Hva skjer så på hjemmekontoret? Plutselig er du ikke så kreativ, det var treigt å komme i gang. Kanskje blir det bedre om jeg tar (enda) en kaffekopp. Du kommer i gang og arbeidet flyter på en god stund da mobilen ringer, det er en kollega. Når du skal legge fra deg mobilen ser du at du fått en Snap, du sjekker den før du legger bort mobilen. Tilbake til oppgaven, vanskelig å starte igjen, sjekker vg.no først.

Høres det kjent ut?

Som jeg mistenkte, var det mest svada blant de dere 36.000 treffene. Dog var det en gjenganger som tidlig skilte seg ut, og det var å dele opp oppgaven. Start i tide og les litt hver dag. Hmmm… var det ikke det lærerne sa…


Uansett om det gjelder eksamen, budsjettet, årsavslutningen eller salgsplanen så viser i stort sett all forskning at du får mer ut av 1h per dag i en uke, enn 5h på fredagen.

Så kanskje det er på tide å lære seg noe?


Del oppgaven i mindre biter, og fordel jobben over tid!

Comments


bottom of page