top of page
  • Forfatterens bildePeter

Følelser vinner over fakta, alltid!

Når du vil overbevise noen, trengs argumenter, da kan man enkelt tro at fakta er helt avgjørende. Jeg personlig liker logikk og fakta og ønsker et faktagrunnlag for beslutningene mine. Samtidig vet jeg at fakta er helt underordnet følelser når jeg tar beslutninger.

Hvor ofte har du kjøpt noe, basert på “behov” og deretter forklart partneren din med rasjonelle argumenter hvorfor det var et veldig godt kjøp?

At følelser slår fakta når det gjelder å overbevise noen er det ingen tvil om. Hvis du vil lykkes å overbevise noen, må du vekke følelsene til denne. Følelsesmessige argumenter kan bygges opp på flere måter.

En vanlig måte er "fra og til". Få mottakeren å assosiere seg med den negative «i dag» og ta dem med på reisen til det positive «i morgen». En annen måte er å vise hva mottakeren går glipp av hvis ikke de kjøper dine argumenter. For å finne hva mottakeren vinner, må du også virkelig kjenne mottakeren for å vite hvilke følelser som kan hjelpe deg å bli overbevisende i kommunikasjonen.

Fakta og logikk er nødvendig for å motivere en avgjørelse, men det er ved å vekke mottakernes følelser at du kan få mottakeren å gå fra ord til handling.

Comments


bottom of page