top of page
  • Forfatterens bildePeter

Rekruttere toppkandidater

Koronasituasjonen har nå vedvart en stund, og vi begynner sakte å tilpasse oss de nye rutinene. Skoler åpner og flere arbeidsplasser øker tempoet, prosesser som blitt satt på vent starter igjen. Og kanskje er dere en av de heldige som er i behov av flere dyktige medarbeidere?

For å finne toppkandidatene er det noen ting man bør se etter.


Har de blitt forfremmet minst en gang i en tidligere rolle?

Toppkandidater er gode på det de gjør. Se på LinkedIn-profilen deres, har de blitt promotert hos noen av deres tidligere selskaper?


Har de ledet et stort prosjekt i en tidligere rolle? Hvordan taklet de det?

Toppkandidater liker å ta på seg mer ansvar over tid. Har de fått et stort eller viktig prosjekt å drive på egen hånd? Spør dem om resultatet.


Er dette den samme rollen som en tidligere jobb, eller er det noe annerledes?

Toppkandidater elsker utfordringer. De fleste bytter ikke selskap så mye som de skifter roller - fordi de liker utfordringen med å stadig lære nye ting og være i nye situasjoner.


Kan de snakke om selskapet ditt og fortelle deg hva de liker og hva de kan endre?

Toppkandidater gjør reaserch før et intervju. De prøver å forstå strategien din, hva som går bra og til og med hva som ikke går. Kan de tydelig formulere hva de liker med bedriften din, men også gi noen konstruktive tilbakemeldinger på noe du kanskje vil endre?


Er de selvsikre uten å være cocky?

Dette er en fin linje. Toppkandidater har gode resultater, og du vil ha noen som både leverer resultater selv og passer inn i teamet, ikke noen som hele tiden sier “Jeg dette, jeg det, jeg…”.


Er de i stendig utvikling? Kan de bevise det?

Toppkandidater elsker å lære nye ferdigheter. Spør dem hva de lærte i sin forrige rolle. Spør hvilken bok de nå leser. Spør hva de planlegger å lære i løpet av de neste 6–12 månedene, og hvordan de skal gjøre det.


Hvordan vil du vurdere kvaliteten og mengden spørsmål de stiller DEG under intervjuet?

Et intervju er alltid en dialog - aldri monolog. Se på mengden og kvaliteten på spørsmålene de stiller deg. Toppkandidater bryr seg om teamet, sin leder og hvor lederen vil ta selskapet.

Comments


bottom of page