top of page
  • Forfatterens bildePeter

Vanlige saker selgere gjør i stedet for å selge - men ikke du vel?

Å jobbe som selger gir deg mange friheter, det er en jobb med store muligheter til å selv forme hverdagen. Med det følger også et stort ansvar av å selv ta initiativ til aktivt salgsarbeid. Det kan noen ganger være vanskelig. Her er noen ting selgere gjør i stedet for aktivt salgsarbeid.


Perfekte forutsetninger

«Jeg må sitte uforstyrret» eller «ettermiddager er ikke bra fordi…». Man finner på unnskyldninger i stedet for å kontakte kunden


Omfattende forberedelser

Tenk deg å bruke 30 min på research om kunden, finne ut hvem du skal kontakte, og når du først ringer så svarer ikke personen. Ikke kast bort tiden, bruk den på å faktisk snakke med kunden


Lære seg «alt»

I en tro av at fremgang kommer fra kunnskap, prøver noen selgere å lære seg «alt». Jo mer de lærer, jo mer innser de at det finns å lære. Kunnskap som aldri blir brukt skaper ingen resultater.


Private ærend

Selgerjobber medfører stor frihet og ibland fristes man til å gjøre private ærend. Husk at dine kunder som regel har samme arbeidstider som du, bruk tiden på å være i kontakt med dem.


Kunden kommer tilbake

Du la igjen en beskjed på svareren, eller du sendte en mail, så det er bare å vente på svar. Selgere som venter på at kunden skal ta kontakt er ikke selgere, de er ordremottakere.


Fremgangen til en selger kommer til stor del av innsatsen, jo raskere du kommer i gang, jo mer fremgangsrik blir du.

Vær proaktiv – ta initiativ!

Comments


bottom of page