top of page
  • Forfatterens bildePeter

Hvor ofte sjekker Du mobilen?


I en undersøkelse leste jeg at Nordmenn ligger i verdenstoppen på mobilbruk. Vi bruker mobilen til mye, og med dagens smarttelefoner har vi virkelig fått mange funksjoner lett tilgjengelige. Mobilen har erstattet mange andre dingser vi brukte tidligere.


Hvor ofte sjekker du mobilen?

Den gjennomsnittlige mobilbrukeren sjekker telefonen 150 ganger i døgnet, altså, hvert 6. minutt! Noen sjekker flere ganger enn gjennomsnittet, og noen færre ganger. Spør deg selv: Hvor ofte sjekker du?


Vår hjerne er siden steinalderen programmert på å oppdage farer, derfor er det vanskelig for oss å koble bort mobiler som ringer og plinger, eller push-varslinger.

Men hallo! Hver 6. minutt! Hva kan egentlig ha skjedd på de 5 minuttene siden du sjekket sist?


Her er det nok vaner (eller uvaner?) som dannet seg over lang tid, og skal man forandre vaner, krever det en aktiv innsats. En ting vi kan gjøre for å hjelpe oss å la mobilen ligge, er å skrue av push-varslinger. Når vi sjekker mobilen så ofte som vi gjør, er det særdeles få ganger vi trenger ekstra varslinger om å sjekke mobilen. Min oppfordring til deg, er å gå i gjennom dine apper å vurdere hvilke av dem som er så viktige at du trenger å avbryte det du holdt på med, for å sjekke mobilen.


Skru av push-varslinger, og slutt å sjekke mobilen hver 6. minutt.

Comments


bottom of page