top of page
  • Forfatterens bildePeter

Beste måte å kommunisere forandring

Jeg liker forandring, det skaper variasjon og gjør hverdagen min mer spennende. Mange andre gruer seg til forandring og vil gjerne henge kvar ved det trygge og sikre, sånn som det alltid har vært. Her er 5 ting du trenger å tenke på for å få dem med på laget.


1. Det triste situasjonen «nå» (hvorfor)

2. Den positive fremtiden (visjonen)

3. Reisen fra «nå» til «fremtiden»

4. Utfordringer langs veien

5. Tiltakene


Litt mer i detalj:


1. Hvorfor forandringer trengs. Start med å vise hvorfor forandringen trengs, folk trenger å se at forandringen er nødvendig.

2. Visjonen, forklar hvordan fremtiden kommer til å se ut etter forandringen. Her må du gjøre en god jobb med å virkelig visualisere din visjon. Få folkene å vilje gå den fremtiden i møte.

3. Reisen. Vis de mest viktige stegene, milepælene. Helst på en tidslinje, der du fremhever hvem som gjør hva og når.

4. Det kommer alltid å være hindringer langs veien, vær ærlig og fortell om dem. Og fremfor alt, fortell hvordan ni kommer å løse dem.

5. Tiltakene, avslutt med å redegjøre for «neste steg» - både dine og deres.


Og så, selvfølgelig, holde kommunikasjonen gående. Ikke gjør den altfor vanlige feilen ved å tenke “Jeg fortalte deg om dette en gang for tre måneder siden. Hvordan har du glemt det? "

Spør dem i stedet hvor ofte de vil ha oppdateringer. Spør dem hvilken informasjon de vil at du skal dele med dem. Spør dem hvem de vil oppdatere dem.

Og så må du imøtekomme ønskene. Ja, det tar deg litt tid å opprettholde denne kommunikasjonen. Men det vil koste deg mye mer tid og bry hvis du ikke gjør det.

Comments


bottom of page