top of page
  • Forfatterens bildePeter

Tips til deg med hjemmekontor

Å jobbe fra hjemmet er uvant for mange av oss, her er noen tips som hjelper deg å jobbe effektivt på ditt hjemmekontor.


  1. Ingen reisetid Stå opp til vanlig tid, start jobben tidlig og slutt tidlig. Reisetiden du spart skal du bruke på deg selv, kanskje et treningspass?

  2. Dropp kjeledressen Stell deg som vanlig, sminke/sveis/klær som om du var sammen med kollegaer. Det får deg å føle deg mer i jobbmodus.

  3. Lukk døren Enten bokstavelig eller billedlig, å få arbeidsro er viktig. Sørg for at du finner et bra sted for ditt hjemmekontor.

  4. Jobb fokusert Lag en plan, eller noen mål. Bestem deg for at neste 30(?) min skal jeg jobbe intensivt med oppgave ABC123, der etter er det lov å slakke litt på konsentrasjonen. Finn en rytme som passer deg.

  5. Ta pauser Når du konsentrerer det og jobber fokusert, er det viktig å ta korte å jevnlige pauser. Når du har pause, gå vekk fra arbeidsplassen.

  6. Kos deg med lunsjen Hjemme har du ingen kollegaer å snakke med så gjør lunsjen til en av dagens høydepunkter. Gå vekk fra pc’n, sørg for å ha kjøpt in noe ekstra godt (du har fortjent det). Når du spist opp, sitt kvar å ta det med ro i noen minutter, nyt stillheten, sjekk sosiale medier, eller noe annet.

  7. Motstå hjemmets forstyrrelser Alt det der som bare skal fikses hjemme, det kommer til å være der også når arbeidsdagen er slutt. Du er på jobb nå, og på hjemmekontor kan du jobbe effektivere, uten forstyrrende kollegaer. Hvis du er riktig effektiv, kanskje du blir klar tidligere.

  8. Vær sosial Savnet av det sosiale miljøet som arbeidsplassen utgjør er en av de større baksidene med hjemmekontor. Du kan motvirke det ved å ringe en kunde, kollega eller noen du ikke snakket med på lenge. Du får sagt mye i løpet av 5 min samtale via telefon eller Skype.

Comments


bottom of page